Forside Udskriv

Fagdansk

DANSK i DANMARK er specielt effektive, når vi underviser mennesker med et bestemt mål, f.eks. læger til sygehuse, fodboldspillere til Superligaen, reddere til Falck eller idéudviklere til Lego.
 
Vore kunder er virksomheder, offentlige institutioner og organisationer med fokus på kommunikation, effektivitet og mennesker i trivsel.
 
DANSK i DANMARK tilbyder kurser i fagdansk. Det kan være inden for alle fag. Fælles for denne type undervisning er, at vi tager udgangspunkt i deltagernes interesse og forudsætninger.

Vi tager ud og ser, hvad der foregår på arbejdspladsen. Vi ser på arbejdspladsens specifikke ordforråd med det formål at bruge det i undervisningen. Vi ser gerne, at kolleger er med til at definere, hvad der er brug for i dagligdagen.

Fagdansk kan f.eks. være lægedansk, landbrugsdansk, ingeniørdansk,  chaufførdansk, værkstedsdansk, eller sportsdansk. Det kan naturligvis også være alle andre fagområder. Alle faggrupper vil profitere af, at undervisningen tager udgangspunkt i deltagernes fag.

DANSK i DANMARK  gør brug af en masse transparente ord. Nøglen til at lære europæisk talende hurtigere dansk går netop gennem anvendelsen af transparente ord. Der findes transparente ord i alle fagsprog.

Anvender man ord som ’eksisterer’ i stedet for ’findes’, ’begynder’ i stedet for ’tager udgangspunkt i’, ’TV’ i stedet for ’fjernsyn’ opnår deltagerne hurtigere end god lytteforståelse.

Lytteforståelsen er netop den mest problematiske disciplin for næsten alle nationaliteter, der skal lære dansk.
 
Kursusformen kan være meget forskelligartet. Det kan være et par ugers intensivt, evt. med opfølgning. Man kan faktisk lære at klare en masse situationer i løbet af få ugers intensivt danskkursus. Det kan være om dagen, i arbejdstiden, efter arbejdstid, i weekenden - eller på ferieophold!
Det kan være på virksomheden, på en kursusejendom, i klasselokalet – eller på en øde ø..